Stamped Concrete

Dit systeem dat direct in verse beton verwerkt wordt vraagt nauwelijks onderhoud, is onkruidvrij en daarbij behoren plaatselijke verzakkingen tot het verleden. Bovendien is Stamped Concrete printbeton zeer slijtvast omdat de basis van de bestrating uit beton bestaat. Daardoor ziet het er na jarenlang gebruik nog als nieuw uit! Perfect beton voor opritten, terrassen, patio’s, tuinpaden, langs zwembaden, rotondes, vluchtheuvels, verkeersdrempels, voetpaden en meer. Binnen het Stamped Concrete systeem kennen we 2 technieken; het folie print systeem en het matten systeem. Wij maken gebruik van het matten systeem, dit levert een heel mooi resultaat op.

Matten-systeem 
Nadat we het beton hebben gestort, brengen we het gewenste kleurpigment aan in de toplaag van het beton en schuren we deze in. Vervolgens strooien wij hier een release agent (lossing poeder) overheen. Hierna drukken we rubberen stempelmatten met patroon in het beton en stampen dit goed aan. Hierna moet de vloer enkele dagen drogen. Deze techniek levert een authentieke bestratingsvorm op.

Beide systemen zijn voorzien van bewapend kwaliteitsbeton in sterkteklasse c28/35. Na een aantal dagen werken we de vloer af met (desgewenst) dilatatievoegen, een ingezaagd tegelpatroon en een hoogwaardige sealer. Nu is uw vloer klaar voor jarenlang gebruiksplezier. Door de grote verscheidenheid aan patroon- en kleurcombinaties is er bovendien voor iedere wens een passende oplossing te realiseren.

Combinatie met inzagen van tegelmotieven

Door het inzagen van een gestempelde vloer met tegelmotieven kunnen wij een eindeloos scala aan mogelijkheden voor een perfecte vloer realiseren. Wij kunnen bijvoorbeeld vierkante tegels van 1 x1 m2 zagen van half steens, tot een uitgebreid wildverband motief.


 
Deel deze pagina op Facebook