Offerte aanvragen

Diverse soorten hoogwaardig printbeton

Decocrete is een kei in sierbeton en beheerst diverse technieken in het aanleggen van de perfecte betonnen vloeren. Bij ons bent u derhalve aan het juiste adres voor hoogwaardig printbeton in Obdam en omstreken. We werken altijd zorgvuldig en oplossingsgericht voor de betonvloer van uw dromen. U heeft keuze uit de volgende systemen:

Stamped Concrete

Dit systeem dat direct in verse beton verwerkt wordt vraagt nauwelijks onderhoud, is onkruidvrij en daarbij behoren plaatselijke verzakkingen tot het verleden. Bovendien is Stamped Concrete printbeton zeer slijtvast omdat de basis van de bestrating uit beton bestaat. Daardoor ziet het er na jarenlang gebruik nog als nieuw uit! Perfect beton voor opritten, beton voor terrassen, patio’s, tuinpaden, langs zwembaden, rotondes, vluchtheuvels, verkeersdrempels, voetpaden en meer. Binnen het Stamped Concrete systeem kennen we 2 technieken:

Folie print-systeem
Nadat we het beton gestort hebben, brengen we de gewenste kleurpigment aan en schuren we deze in. Vervolgens dekken we het geheel af met folie en drukken we de patronen in. Het gebruik van folie zorgt ervoor dat de stempelpatronen niet aan het beton blijven kleven en gaat uitdroging tegen.

Matten-systeem 
Ook hier strooien we de kleurpigmenten na het storten in, waar we een release agent (lossing poeder) overheen strooien. Daarna drukken we rubberen stempelmatten met patroon in het beton, wat een authentieke bestratingsvorm oplevert.

Beide systemen zijn voorzien van bewapend kwaliteitsbeton in sterkteklasse c28/35. Na een aantal dagen werken we het geheel af met (desgewenst) dilatatievoegen en hoogwaardige sealer. Nu is uw vloer klaar voor jarenlang gebruiksplezier.  Door de grote verscheidenheid aan patroon- en kleurcombinaties is er bovendien voor iedere wens een passende oplossing te realiseren.

Stencil Crete

Met dit systeem voor printbeton laten we oude, verweerde vloeren er nog mooier dan nieuw uitzien. Uiteraard is het tevens op nieuw beton toepasbaar. Doordat het aanbrengen met een spuitsysteem gebeurt, ontstaat er een antislip-structuur welke in verschillende korrelgrote én glad verkrijgbaar is. Stencil Crete is zowel binnen als buiten bruikbaar. Bij een erg aangetast oppervlak of grote oneffenheden brengen we eerst een uitvullaag aan, met daaroverheen een base-coat welke de kleur van de voeg bepaald. Hierna leggen we de stencils op de vloer en spuiten we hier een Stencil Crete mortel op. Zodra het geheel opgedroogd is, zullen we het afwerken met een sealer zodat u jarenlang van een onderhoudsvrije vloer profiteert.

Het printbeton vervaardigen wij natuurlijk naar uw wensen. Wilt u een voeg in een contrasterende kleur, dan brengen wij de base-coat in die kleur aan. Wenst u een gemêleerd effect? Dat is mogelijk door een niet geheel dekkende tweede laag mortel aan te brengen. Wij realiseren graag uw visie!

Engraving Crete

Engraving Crete is een techniek waarbij we tegelfiguren of andere figuren in een op kleur gemaakte, glad gevlinderde betonvloeren slijpen. Allereerst storten we de vloer. Wanneer deze enigszins opgedroogd is, schuren we een slijtlaag in (al dan niet met een kleurstof). Tenslotte zullen we de vloer glad polijsten. Twee dagen later kunnen we de gewenste figuren inslijpen en het geheel eventueel afvoegen. Nu kunt u van de nieuwe vloer gebruik maken en genieten.

Klinkt een van deze soorten printbeton als een geschikte optie voor u? Maak dan vandaag nog een afspraak met Decocrete uit Obdam door te bellen naar tel. 0226-427785. Vragen stelt u eveneens via het online offerte formulier. We helpen u graag verder.


 
Deel deze pagina op Facebook