Onderhoud van uw betonnen blad

Hoe wij ons beton beschermen

De betonproducten van Decocrete zijn een 100% handgemaakt, Nederlands fabricaat. Een van de kenmerken van beton is dat er altijd kleine haarscheurtjes en poriën aan het oppervlak ontstaan. Deze zijn met het blote oog nauwelijks te zien, en doen ook niets af aan de structuur en de sterkte van onze producten. Doordat wij het beton zorgvuldig impregneren worden deze kleine poriën voldoende gedicht. De impregneermiddelen trekken diep in het beton en zorgen voor een langdurige en goede bescherming tegen vocht en vuil. Wij brengen ook eventueel nog een extra toplaag aan, die een beschermende laag vormt en de laatste poriën dicht.

Gebruik en onderhoud van beton

Beton is een hard en oerdegelijk materiaal, maar dat betekent niet dat er geen beschadigingen of vlekken kunnen ontstaan. Om uw betonproduct in goede conditie te houden raden wij u aan de volgende gebruiks- en onderhoudsadviezen op te volgen. U heeft dan nog jarenlang plezier van uw betonproduct van Decocrete woonbeton..

  • Voor de dagelijkse reiniging gebruikt u lauwwarm water met een neutraal schoonmaakmiddel. Wij adviseren u om eenmaal per dag de kranen en de afvoeronderdelen met een handdoek droog te maken. Zo krijgen kalk en vuil- en zeepresten geen kans.
  • Gebruik geen schuurspons of schoonmaakmiddelen met schurende of zuurhoudende bestanddelen zoals schoonmaakazijn of antikalk-middelen. Gebruik minder krachtige en minder (agressieve) ontvettende middelen. Hierdoor behoudt de toplaag langer zijn beschermende werking.
  • Om uw betonproduct in topconditie te houden doet u er goed aan om eens in het half jaar een nieuwe toplaag op het blad aan te brengen. Deze brengt u met een zachte, schone doek dun en gelijkmatig aan op het schone en droge oppervlak. U wrijft de laag vervolgens goed in. Laat hierna de nieuwe toplaag vervolgens gedurende 10 minuten intrekken en poets deze met een schone, niet pluizende doek uit tot dat er een egaal glanzend oppervlak ontstaat.
  • De beschermende toplaag op het betonnen oppervlak kan als gevolg van grote hoeveelheden heet water (meer dan 80º C) dof uitslaan. Een goede reiniging van het product én het regelmatig aanbrengen van een nieuwe toplaag zorgen ervoor dat u jarenlang plezier beleeft aan uw betonnen keukenblad of tafelblad.
  • Probeer geen zware, harde of scherpe voorwerpen op het betonoppervlak te laten vallen. En ondanks het feit dat onze betonproducten goed bestand zijn tegen hoge en lage temperaturen, moet u ook hiermee oppassen. Zet geen hete pannen (direct van het vuur) op het betonnen blad. De plaatselijke verhitting van het beton kan eventueel leiden tot beschadigingen aan de toplaag. We raden u dan ook aan om altijd gebruik te maken van een onderzetter.
  • Laat geen zure producten, ook niet verdund met water, op het blad liggen. Dit kan leiden tot doffe plekken en aantasting van het oppervlak. Zuren zoals antikalk-middelen, (schoonmaak-)azijn, kalkoplossers, cementsluier-verwijderaar, zoutzuur, citroensap, sinaasappelsap en wijn dient u zo snel mogelijk met veel water, grondig te verwijderen.
  • Ook agressieve (schoonmaak-)middelen als chloor, ammonia, gootsteenontstopper en ovenreiniger moeten zo snel mogelijk worden verwijderd met water.
  • Voor olie- en vethoudende producten zoals slaolie, olijfolie, boter of vet geldt dat u zo snel mogelijk met veel warm water moet verwijderen. Ze kunnen bij langdurig contact hinderlijke kringen op het betonoppervlak geven.
  • Laat geen sterk kleurstofhoudende producten zoals wijn, kerrie, koffiedrap of rode kool langdurig op het blad liggen. De kleurstof kan in de toplaag dringen en vlekken geven. Verwijder deze producten zo snel mogelijk met voldoende water.

 Als u ons gebruiks- en onderhoudsadvies opvolgt, dan weten wij dat u jarenlang plezier zult beleven aan het betonproduct van Decocrete.

Onderhoud van uw vloer

Een van de kenmerken van beton is dat er altijd kleine haarscheurtjes en poriën aan het oppervlak ontstaan. Deze zijn met het blote oog nauwelijks te zien, en doen ook niets af aan de structuur en de sterkte van onze producten. Doordat wij het beton zorgvuldig sealen worden deze kleine poriën voldoende gedicht. De dampdoorlatende sealer trekt diep in het beton en zorgt voor een langdurige en goede bescherming tegen vocht en vuil.

Een printbetonvloer heeft weinig onderhoud nodig, zo heeft een printbetonvloer geen last van onkruid of verzakkingen. Om uw printbetonvloer toch in topconditie te houden is het aan te raden om elke twee jaar de vloer eenmalig opnieuw te sealen met "Universal seal". Deze sealer kunt u bij ons bestellen. De sealer is gemakkelijk aan te brengen met een vachtroller aan een stok en een blokkwast voor langs de kasten. Voor het sealen dient de vloer droog en schoon te zijn. (U kunt de vloer, het liefst een dag van te voren, schoonspuiten met een hoge drukspuit.) De buitentemperatuur dient tussen de 5 en de 20 graden celsius te zijn en de vloer mag niet in de volle zon liggen.

Ziet u dit zelf niet zitten , dan kunt u het sealen ook door een specialist van ons laten doen. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

 

 

Ga voor nog meer 100% handgemaakte  betonproducten naar www.decocrete.nl.

Of maak een afspraak en bezoek onze werkplaats annex showroom:

Tocht 2a, 1713 GP Obdam


 
Deel deze pagina op Facebook