Bel: 0226-426184!

Gefeliciteerd met de aanschaf van een betonnen product van DecoCrete. 

Met de aanschaf van uw betonproduct heeft u gekozen voor de unieke kenmerken van écht beton. Lees voor u het betonproduct in gebruik neemt eerst deze gebruiks- en onderhoudsadviezen aandachtig door.

De beton producten van Decocrete zijn een 100% handgemaakt, Nederlands fabricaat. Onze keukenbladen en tafelbladen worden met zorg samengesteld, gestort, verdicht, uitgehard en behandeld. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals zand en water in het beton ontstaat er een uniek uiterlijk. De samenstelling en de kleur van deze producten zijn daarom nooit precies gelijk. Ieder betonproduct heeft dan ook z’n eigen ‘tekening’ op het oppervlak.

Kleine haarscheurtjes en poriën aan het betonoppervlak zijn de kenmerken van beton en zijn met het blote oog nauwelijks te zien. Deze kenmerken doen niets af aan de structuur en de sterkte van het product. Door zorgvuldig impregneren, en het gebruik van eventueel speciaal bijgeleverd onderhoudsmiddel, worden deze kleine haarscheurtjes voldoende gedicht. De impregneermiddelen trekken diep in het beton waardoor een langdurige en degelijke bescherming gerealiseerd wordt. Het oppervlak is daardoor goed beschermt tegen vocht en vuil.

Gebruiksadvies

Beton is een hard en oerdegelijk materiaal. Desondanks moet u voorkomen dat er zware, harde of scherpe voorwerpen op het betonoppervlak vallen. Dit kan leiden tot beschadigingen. Onze betonproducten zijn goed bestand tegen hoge en lage temperaturen. Wij adviseren u desondanks om bijvoorbeeld geen hete pannen (direct van het vuur) op het betonnen oppervlak te plaatsen. De plaatselijke verhitting van het beton kan eventueel leiden tot beschadigingen. We raden u dan ook aan om altijd gebruik te maken van een onderzetter.

Beton staat bekend als een poreus materiaal. Nadat het beton is uitgehard wordt het door ons geïmpregneerd en eventueel voorzien van een extra toplaag. Het impregneermiddel zorgt voor een langdurige afstotende werking in het beton. De toplaag vormt een beschermende laag aan het betonoppervlak die de laatste poriën dicht.

Laat geen zure producten, ook niet verdunt met water, op het blad liggen. Dit kan leiden tot doffe plekken en aantasting van het oppervlak. Zuren zoals: antikalk-middelen, (schoonmaak-)azijn, kalkoplossers, cementsluier verwijderaar, zoutzuur, citroensap, sinaasappelsap en wijn moeten zo snel mogelijk met veel water, grondig verwijderd worden.

Ook andere agressieve (schoonmaak-)middelen zoals: chloor, ammonia, gootsteenontstopper en ovenreiniger moeten zo snel mogelijk worden verwijderd.  

Voor olie- en vethoudende producten zoals: slaolie, olijfolie, boter of vet geldt dat deze zo snel mogelijk met veel warm water verwijderd moeten worden. Ze kunnen bij langdurig contact hinderlijke kringen op het oppervlak geven.

De beschermende toplaag op het betonnen oppervlak kan als gevolg van grote hoeveelheden heet water (meer dan 80º C) dof uitslaan. Een goede reiniging van het product én het regelmatig aanbrengen van een nieuwe toplaag zorgen ervoor dat u jarenlang plezier beleeft aan uw betonnen keukenblad of tafelblad.

Onderhoudsadvies

Door de hoogwaardige beschermingsmiddelen die wij op al onze betonnen producten gebruiken, ontstaat een gebruiksvriendelijk betonoppervlak. Om uw betonproduct in goede conditie te houden raden wij u aan de volgende onderhoudsadviezen te volgen.

Voor de dagelijkse reiniging gebruikt u lauwwarm water met een neutraal schoonmaakmiddel. Wij adviseren u om eenmaal per dag de kranen en de afvoeronderdelen met een handdoek droog te maken. Op die manier krijgen kalkvorming en ophoping van vuil- en zeepresten geen kans.

Gebruik geen schuurspons of schoonmaakmiddelen met schurende bestanddelen of zuurhoudende schoonmaakproducten zoals schoonmaakazijn of antikalk-middelen. Gebruik minder krachtige en minder (agressieve) ontvettende middelen. Hierdoor blijft de toplaag zijn beschermende werking langer behouden.

Om uw betonproduct in topconditie te houden doet u er goed aan om eens in het half jaar een nieuwe toplaag op het blad aan te brengen. Deze nieuwe toplaag brengt u met een zachte, schone doek dun en gelijkmatig aan op het schone en droge oppervlak. U verdeelt deze en wrijft het vervolgens goed in. Laat de nieuwe toplaag vervolgens gedurende 10 minuten intrekken en poets deze vervolgens met een schone, niet pluizende doek uit tot dat er een egaal glanzend oppervlak ontstaat.

Als u ons gebruiks- en onderhoudsadvies opvolgt, dan weten wij dat u jarenlang plezier zult beleven aan het betonproduct van Decocrete.

 

 

Ga voor nog meer 100% handgemaakte  betonproducten naar www.decocrete.nl.

Of maak een afspraak en bezoek onze werkplaats annex showroom:

Tocht 2a, 1713 GP Obdam