Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen bladen en vloeren

Hoe krijg je vlekken uit betonnen aanrechtblad?
Verwijder alle vlekken met schoon warm water met evt. een scheutje neutraal schoonmaakmiddel. Gebruik hiervoor bv geen Cif citroen, dat is namelijk zuurhoudend. Hardnekkige vlekken zoals olievlekken, vetvlekken of andere diep ingetrokken donkere vlekken verdwijnen na regelmatig schoonmaken. Lees hiervoor ook ons onderhouds advies. ( link) 

Wat kost een betonnen werkblad?
Het prijskaartje van een betonnen aanrechtblad hangt van diverse factoren af, zoals de afmeting en dikte van het werkblad, de gaten voor kranen of stroomvoorzieningen, uitsparingen en kleur. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen via het offerte formulier ( link formulier)

Waarom een betonblad impregneren?
De slijtage van uw betonblad zal veel minder snel gaan. Na het impregneren van uw betonblad is uw blad olie-, vet-, water- en vuilafstotend. Uw betonblad blijft veel langer mooi. Reiniging en onderhouden van uw blad is na impregneren veel gemakkelijker.

Hoe dik moet een betonnen tafelblad zijn?
Wij kunnen betonbladen maken van af een dikte van 2 cm tot wel 15cm. Wij raden aan om voor een tafelblad of keukenblad niet dunner te gaan dan 4cm.

Hoe zwaar is een betonnen aanrechtblad?
Het gewicht van een blad is afhankelijk van de afmeting, dikte en eventuele uitsparingen. Er vanuit gaande dat het soortelijk gewicht van een liter beton 2.4 kilogram is, dan zit je bij een massief betonnen aanrechtblad van 120cm x 60cm x 4cm ongeveer 70kg kilogram. Va 4cm dik zijn onze bladen licht gewicht, dus niet massief. Het gewicht zal niet heel veel meer worden voor bladen die dikker zijn door het toevoegen van polysyreenschuim in de kern.

Wat kost een keukenblad per meter?
De prijs van een betonnen aanrechtblad hangt van diverse factoren af, zoals de afmeting en dikte van het werkblad, de gaten voor kranen of stroomvoorzieningen, uitsparingen en kleur. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen via het offerte formulier ( link formulier)

Hoe onderhoud je een Aanrecht van beton?
Hoewel het aanrechtblad voorzien is van een beschermlaag, moet deze toch goed onderhouden worden om het perfecte uiterlijk te behouden. Beton heeft een open structuur, dus het is belangrijk om dagelijks vloeistoffen en andere gemorste substanties van het blad af te halen, voordat het vlekken kan geven. Dit kan gewoon met een doekje, water en een milde zeep. Vooral zuren zijn funest voor het betonnen blad, dus verwijder deze direct in het geval van morsen! Verder is het aan te raden om het blad een keer in de drie tot zes maanden te impregneren met een toplaagje. Zo voorkom je dat het blad schraal en vaal wordt. Kleine moeite voor een groots resultaat!

Wat is de levertijd van een betonnen blad of wasbak?
Wij hanteren een levertijd van 7 weken. Dit heeft vooral te maken met het uithardingsproces van het beton van 28 dagen.

Wat is impregneren/sealen beton?
Beton impregneren wordt gedaan om betonnen bladen waterafstotend te maken. Op deze manier kan vocht en vuil niet indringen. Wij hanteren hiervoor 2 methoden, afhankelijk van de voorkeur van de klant.

Wat zijn de voordelen van een betonnen aanrechtblad?
- Een betonnen werkblad ziet er prachtig uit

- Een blijvend stralend uiterlijk, een aanrecht van beton is namelijk een zeer hard materiaal. Het is daardoor stootvast. Hoewel het ook redelijk bestand is tegen krassen, bevelen we wel de aan om altijd een snijplank te gebruiken en niet te schuiven met potten en pannen (maar dit geldt voor ieder aanrechtblad eigenlijk). 

- Weinig onderhoud bij het betonnen aanrechtblad behandelen. Hoewel beton van nature een zuigend materiaal is, is een betonnen aanrechtblad vochtafstotend door de speciale beschermlaag die wordt aangebracht. Een periodieke opfrisbeurt van de beschermlaag is wel noodzakelijk om je blad optimaal mooi te houden. 

  • Custommade: De keukenbladen worden namelijk arbeidsintensief en vaak met de hand gemaakt. Zo worden de producten in een mal gegoten, moet het drogen, bewerkt worden en wordt het uiteindelijke betonnen aanrechtblad geïmpregneerd.  
  • Sterk
  • Eindeloze ontwerpmogelijkheden
  • Overal toepasbaar
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en diktes
  • Gaat levenslang mee
  • Elk blad is Uniek
  • Natuurlijke uitstraling

Wat zijn de nadelen van een betonnen blad?
Poreus als het niet geïmpregneerd is (vlekgevoelig)

Storten jullie een blad ter plekke?
Wij maken al onze bladen in de werkplaats in Obdam. Dit heeft als voordeel dat u geen stof in huis heeft, het blad na levering gelijk kunt gebruiken, strak en gladde bovenkant van het blad.

Wat voor soort beton gebruiken jullie?
We gebruiken of beter maken lichtgewicht vezel versterkt beton. Lichtgewicht staat voor het reduceren van het gewicht door een kern van polystyreenschuim. Wij versterken het beton met glasvezels zodat krimpscheuring wordt beperkt.

Krimpscheuren in beton?
Beton heeft enkele eigenschappen. Inherent aan het product, is dat er haar- en krimpscheuren kunnen ontstaan. Dit kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld dat er spanning op het blad staat die het blad kwijt wil. Dit zie je terug in de vormen van haar- en krimpscheuren. Als oplossing hiervoor voegen wij glasvezels toe zodat het blad niet uit elkaar kan vallen

 


 
Deel deze pagina op Facebook