Betonnen keukenbladen

Door beton te gebruiken in het design van uw keuken creëert u een hele eigentijdse look. De eigenschappen van beton zijn zeer geschikt voor het gebruik als aanrechtblad. Zo is het onder andere hard, krasvast, hittebestendig en slijtvast. De oppervlakte van het betonnen blad is, anders dan u misschien denkt, erg vlak en vertoont geen reliëf.

De betonnen keukenbladen maken wij met de hand in onze eigen productiehal; dit is bewerkelijk en vraagt vakmanschap en ervaring. Met de juiste aandacht kunnen wij voor elke keuken een blad op maat maken in de door u gewenste dikte en kleur. De mogelijkheden zijn eindeloos: wij stemmen onze betonnen aanrechtbladen helemaal af op uw wensen!

Een aanrechtblad van beton ontstaat door een mengsel van cement en diverse toevoegingen die ervoor zorgen dat het werkblad stevig en duurzaam wordt. Als bewapening van onze betonnen bladen gebruiken wij onder andere glasvezel. Glasvezel heeft als eigenschap dat het zowel flexibel als ijzersterk is. Dankzij het gebruik van dit materiaal kunnen wij grote en lange betonnen keukenbladen uit één stuk maken die sterk zijn.

Massief beton is erg zwaar. Om het gewicht binnen de perken te houden, voorzien wij bladen dikker dan 4 centimeter van een kern van piepschuim. Hierdoor blijft het beton sterk, maar weegt het blad een stuk minder dan een massief betonnen blad. Een keukenblad van Decocrete is niet veel zwaarder dan een composiet of granieten blad. Normale keukenkasten kunnen een betonnen blad dan ook goed dragen. Het uiterlijk van onze dikkere bladen is niet anders dan van massieve bladen.

Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk van uw betonnen keukenblad kan genieten, impregneren wij onze bladen. Ook brengen wij nog een extra niet-glanzende beschermende toplaag aan. Hierdoor is het blad zeer goed beschermd tegen vlekken, blijft veel langer mooi en is gemakkelijk zelf te onderhouden. Hoe u het blad zelf het beste schoonhoudt, leest u op onze pagina over het onderhoud van beton.

De prijs van een betonnen aanrechtblad berekenen wij per strekkende meter. De prijs is onder meer afhankelijk van de bladdikte, eventuele sparingen in het blad en de afwerking van het betonnen keukenblad. Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem contact met ons op via het offerteformulier. U kunt ons ook direct bellen: 0226-427785 of 0226-426184.


 
Deel deze pagina op Facebook