"Tegel" journalistiek prijs van de NOS

Dit jaar hebben wij voor De Tegel prijsuitreiking extra tegels mogen maken voor alle medewerkers van de NOS.

De Tegel, Jaarprijzen voor de Journalistiek is een initiatief van NDP-Nieuwsmedia, de Nederlandse Vereniging van Journalisten, het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren, NOS en RTL Nederland, verenigd in Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek.

Het initiatief is ontstaan vanuit de behoefte de maatschappelijke functie van de journalistiek te benadrukken en het vak een meer kwalitatieve, positieve uitstraling te geven bij het grote publiek.
De prijs is een erkenning van en eerbetoon aan journalisten die een bijdrage hebben geleverd aan de handhaving en verbetering van de kwaliteit van Nederlandstalige journalistieke nieuws en achtergrondproducties en als aanmoediging voor journalistieke vernieuwing en journalistiek talent.

In het voorjaar van 2022 worden in totaal twaalf Tegels toegekend in de categorieën Nieuws, Verslaggeving, Achtergrond, Onderzoek, Interview, Regionaal/Lokaal, Internationaal, Data, Audio-podcast, Online, Storimans en de Pioniers Tegel. Daarnaast wordt er één Tegel uitgereikt als Publieksprijs.

https://www.detegel.info/

07/06/2022
 
Deel deze pagina op Facebook